waarschuw mee
en plaats de banner:

andere buttons en promotiemateriaal?

Waarom een waarschuwing bij laptops?

Onderzoek

Uit diverse cijfers van onder andere TNO blijkt dat RSI een te zware last vormt voor de Nederlandse samenleving. Met gevolgen variërend van afgenomen productiviteit tot algehele arbeidsongeschiktheid is RSI een grote kostenpost voor de getroffen werkgever. Dit terwijl het voorkomen van RSI redelijk eenvoudig is en weinig extra kosten met zich meebrengt.

Trend

Nu een steeds groter percentage van alle verkochte computers uit laptops bestaat, zien we ook een duidelijke trend waarbij mensen de laptop als vervanging zien voor een vaste computer. Onder andere werknemers krijgen steeds vaker een laptop tot hun beschikking waarop ze ook vanaf de vaste werkplek moeten werken. Waar vaste "desktop" computers zijn toegespitst op een correcte werkhouding, zijn laptops juist ontworpen om gemakkelijk vervoerbaar te zijn en weinig ruimte in beslag te nemen. Met een laptop kan de juiste werkhouding worden aangenomen, maar dan dienen hier wel enkele hulpmiddelen voor te worden gebruikt. Werkt u vanaf een vaste werkplek met een laptop, overweeg dan ook de aankoop van een laptopstandaard, een losse muis en een toetsenbord. Zorg dat de laptopstandaard geschikt is (qua breedte en hoogte) voor de laptop. Vergelijk meerdere laptops en standaarden voordat u deze aanschaft.

RSI Alert wil bewustwording creëren rondom het gemak waarmee RSI kan worden voormen. Wanneer iedereen de juiste werkhouding achter een laptop aanneemt voorkomen we gezamelijk veel problemen.


Verplicht waarschuwingslabel bij iedere verkochte laptop?

De eerste stap in de voorkoming van RSI is het geven van goede voorlichting. Wanneer deze verantwoordelijkheid onvoldoende door fabrikanten en de detailhandel wordt genomen, moeten we verplichte waarschuwingslabels zeker niet uitsluiten.

Bekijk ook

vu amsterdam

rsi patientenvereniging

tno

Sieso Laptopergonomieset: compactste laptopstandaard & toetsenbord set incl. beschermhoes/muismat.